Nasveti, Vsakdan

Zapirajmo živila v hladilniku

Zapiranje živil v hladilniku je najboljša opcija, saj se živila ne pokvarijo tako hitro! Sploh pa takrat, ko je zelo vroče vreme, posebej poletje, in če imamo določena živila zunaj, na toplem, se lahko pokvarijo. To pa ne bi noben rad, da se pokvari nekaj kar nočemo, da bi se.

Priporočljiva zadeva je zapiralec plastičnih vrečk, saj na takšen način še bolj dodatno zaščitimo prehrano in tudi marsikatera hrana na tak način obdrži dlje. Gospodinje to dobro vedo, kaj morajo narediti, da hrana lepo in dobro obdrži! Vsi radi jemo dobro hrano, zato je pomembno, da znamo pravilno z njo ravnati, ne pa, da z njo počnemo grdo, je ne znamo pravilno shranjevati, in zaradi tega metati stran, kajti nekateri ljudje nimajo hrane, mi pa bi jo metali stran, to ni lepo!

Otroke je zato potrebno od malih nog naučiti kakšno je pravilno ravnanje s hrano, kako se jo shranjuje in podobne reči. Je pa res, da na primer določenih reči ne bomo shranjevali ter zapirali v hladilnik, saj živila niso namenjena za hladilnik, kot na primer kakšni keksi in podobno. Tako kot se ve, da je potrebno sladoled dati v zmrzovalnik, tako se je treba naučiti za druge reči, katere morajo v hladilnik in katere ne.