Nasveti, Nerazvrščeno, Vsakdan

Ugodne in udobne sedežne garniture

Sedežna garnitura predstavlja osrednji element vsake dnevne sobe. Je prostor, kjer preživimo večino naših večerov, uporabljamo jo za počitek in druženje z našimi prijatelji in družino. Še večjo vlogo se sedežne garniture pridobile z novim trednom, ki vodi k združevanju dnevne sobe, kuhinje in jedilnice. Glede na to, kako pomembno vlogo ima sedežna garnitura v našem domu, moramo izbiri posvetiti še posebno pozornost.

Na izbiro garniture v prvi vrsti vpliva prostor, ki ga imamo na voljo. Garniture ne sme biti niti prevelika niti premajhna za prostor, saj lahko v prvem primeru preveč utesni prostor, v drugem pa se garnitura izgubi v prostoru, poleg tega pa nam ne nudi dovolj prostora za sedenje. Zato je prvi korak pri izbiri kavča prav izmera prostora, ki ga imamo na voljo. Poleg samih dimenzij moramo tudi paziti, da uskladimo stil garniture in stil ostalih elementov v prostoru. V moderne prostore se lepše prilegajo garniture z bolj čistimi linijami, v stilsko dovršene prostore pa se lepše prilegajo nekoliko bolj rustikalne garniture.

Rezultat iskanja slik za sofa luxury

Pomembna je tudi izbira barve sedežne garniture. Ta izbira je odvisna predvsem od našega okusa, vendar pa moramo paziti tudi, da izberemo primerno barvo za v naš prostor. V splošnem velja, da manjše in temnejše prostore opremljamo z svetlejšimi odtenki garniture, medtem ko imamo v večjih in svetlješih prostorih več proste izbire. Odločiti se moramo tudi, ali želimo, da se garnitura neopazno zlije s prostorom, ali želimo narediti garnituro osrednjo točko prostora z bolj drzno in živahno barvo.

Pri nakupu kavča moramo razmisliti tudi, kakšne funkcije potrebujemo. Najpogostejša funkcija je ležišče, ki ga lahko uporabljamo kot dodatno posteljo, ko dobimo obiske, ali pa jo uporabljamo kot podaljšek kavča za udobno gledanje televizije. Še posebej v manjših stanovanjih so izredno priročni tudi predali in zaboji v sedežni garnituri, saj nudijo dodaten prostor za shranjevanje in nam s tem omogočajo boljši izkoristek prostora.