Nasveti, Nerazvrščeno, Vsakdan

Skrito …->

Ljubezenski stroj

Ne veste, kako bi pritegnili žensko? Ponujamo namig: veliko kratkih besed spodbude in dopustite vendar ženski, naj govori. To sta, pravijo raziskovalci z Inštituta za tehnologijo v Massachusettsu, ključna koraka k osvojitvi. Sandy Pentland in kolegi so analizirali pogovore med hitrimi zmenki in našli metodo za napovedovanje, ali sta si dva všeč. Potem so to prenesli na računalniški program, dlančnik na zmenku pa kaže, kako vam gre – tisti hip.

Vsi sodelujoči so dobili mikrofon in slušalke, priključene na dlančnik. Raziskovalci niso študirali vsebine pogovora, marveč so merili trajanje govora posameznika, glasnost in barvo glasu ter kako pogosto drugi prekine govor prvega. Gre za obliko verbalne telesne govorice, nekakšni vokalni ekvivalent prekrižanih nog ali rok. Eno od znamenj privlačnosti je število medklicev v pogovoru, tipične besede so okej, nadaljuj, razumem. Nekateri so jih v petih minutah uporabili 30, drugi le pet. Če so moški uporabljali več teh besed, so ženske ob koncu zmenka rade govorile o privlačnosti.

Rezultat iskanja slik za privlačnost med spoloma

Ljudje bi se torej lahko naučili uporabljati svoj glas in namesto neartikuliranih zvokov iz sebe raje spuščali žametne besede. Čeprav to še ne pomeni nujno zapeljevanja. A gre poskusiti, saj škoditi ne more.

Kako se cenite na trgu ljubezni? Je videz res toliko pomemben ali je ključ osebnost?

Zmenki na hitro kažejo, kako iščemo ljubezen.

Izbira partnerja sodi med najbolj pomembne zadeve v življenju.

Moški menijo, da nimajo kaj izgubiti, če se osredotočijo na privlačnejšega človeka od sebi,

Čustva nam omogočajo največje užitke, hkrati pa nam povzročajo največje težave.