Elektronika, Nasveti, Vsakdan

Priprava slastnih jedi v pečici še nikoli tako enostavna

Se radi sukate v kuhinji in pripravljate najrazličnejše jedi za svoje najbližje? Potem veste, da poleg volje in veselja, za to potrebujete tudi kakovostne pripomočke in gospodinjske aparate. Pri tem imamo v mislih predvsem pečico, ki je lahko, v kolikor je kakovostna, izjemen stvaritelj odličnih in raznolikih jedi.

V poseben navdih pri peki so predvsem električne pečice Miele, ki s številnimi posebnimi programi peke izpolnijo tudi najbolj nevsakdanje želje. In kaj to pomeni? V kuhinjskem vsakdanu obstajajo postopki, ki so uspešni le, če je izbrana točno določena temperatura ali če je v notranjosti pečice vzpostavljeno prav posebno okolje. To velja na primer za vzhajanje testa ali sušenje sadja. Vzpostavitev takšnega okolja vam pri pečicah Miele omogoča elektronski nadzor temperature v pečici, ki zagotavlja natančno uravnavanje temperature. To rezultira v najboljših rezultatih peke in pečenja, saj so odstopanja temperature zelo majhna, ter v številnih drugih možnostih uporabe – od priprave jogurta do hrustljavih jedi na žaru. Ko smo že pri hrustljavosti – posebno hrustljavost lahko dosežete tudi s funkcijo Crisp, ki s ciljnim zmanjšanjem vlažnosti v notranjosti pečice doseže suho okolje. Na ta način jedi dobijo posebej hrustljavo skorjico, npr. pri pomfritu in kroketih. Funkcijo Crisp je mogoče dodatno izbrati v vseh načinih delovanja, torej lahko hrustljavo zapečete prav vse kar vam poželi srce. Predvsem moške ljubitelje kuhanja pa bo verjetno razveselil vrtljivi raženj za slastne dobrote na palčki, s pomočjo katerega se meso popolno speče z vseh strani. Ta praktični pripomoček za 90 cm široko pečico pa ni idealen le za piščanca – tudi rebra in drugi kosi mesa, pečeni na ta način, so preprosto slastni!

Rezultat iskanja slik za miele pečica

Izjemne rezultate peke in pečenja pa lahko dosežete tudi na druge načine, odvisno seveda od zahtevane priprave jedi. Eden izmed teh načinov, ki je pri Miele dodelan do potankosti, je dodatek vlage za optimalne rezultate. S kombinacijo različnih načinov delovanja in vlage je pripravljeno meso mehko in sočno in ima obenem okusno zapečeno skorjico, kruh in žemljice pa so kot iz pekarne. Za še večje udobje pa lahko v načinu delovanja Peka s paro dodatke pare tudi časovno nastavite in prepustite vse delo pečici.

V kolikor torej v kuhinji radi eksperimentirate in preizkušate najrazličnejše recepte, je brez dvoma za vas najboljša izbira pečica Miele – z njeno pomočjo boste namreč postali pravi kuharski mojster!