Nasveti, Nerazvrščeno, Posel, Vsakdan

Prazniki na Hrvaškem

Kaj je pravzaprav točna definicija praznika? Praznik je običajno dela prost dan, prav tako imajo države različne praznične dneve, ni vsepovsod po svetu enako kot je na primer v naši državi. Praznik lahko praznujejo tudi občine in posamezne cerkve ali pa gre za neformalne praznike kot so recimo: materinski dan, pust, valentinovo in podobno, pri teh na žalost nismo doma, bi pa bilo super, če bi bili, kajne? Če pa primerjamo praznike s katero drugo državo, recimo prazniki na Hrvaškem so verjetno v primerjavi z našimi malce drugačni. Verjetno so v vsaki državi drugačni običaji kot pa pri nas, nikjer ni popolnoma enako vse skupaj. Ponekod tudi morda določenih praznikov sploh nimajo.

Rezultat iskanja slik za prazniki na hrvaškem

Takšne zadeve so res zanimive oz. bi bile zanimive, da bi jih lahko izvedeli kako je drugod po svetu, vendar, da bi to izvedeli bi se morali res globoko poglobiti v to, da bi izvedeli točne informacije in da bi potem videli kakšne velike razlike so med državami in ljudmi nasploh.

Vendar sedaj se bomo osredotočili malce na naš najljubši praznik, kateri je tisti res top praznik, ki vam najbolj ogreje srce? Moj najljubši praznik je definitivno Božič, topa zato, ker je nekaj res posebnega. Ampak problem dandanes pri Božiču je ta, da sploh glede na vreme nimaš občutka, da je Božič! Sploh ni snega in če ni snega sploh ni pravega vzdušja, da je december. Prav tako ni več mrzlo kot bi zima morala biti mrzla in to res pogrešam kajti moj najljubši letni čas je zima, vendar kaj ko danes več od zime sploh nič več ni. Sneg pride šele dva meseca ali pa tri kasneje!!!

Pa še to ni s od snega. Ampak všeč mi je Božič zaradi božičnih pesmi, zaradi druženja na trgu, sploh pa, ker se postavi božično drevesce in so po stanovanju lučke, božični filmi in res prelepo je to vse skupaj in zato obožujem Božič! Kaj pa je vaš najljubši praznik?