Elektronika

Možne uporabe zunanjega trdega diska

Zunanji trdi disk Surefire gaming

Novi računalniki so opremljeni s spominskimi mediji visokih kapacitet. Tako lahko dandanes kupimo prenosnik ali namizni računalnik z vgrajenim 500 GB ali večjim SSD-jem ali trdim diskom. Kljub temu pa nam ob vsakodnevni uporabi računalnika hitro zmanjka prostora. V tem primeru si lahko pomagamo z zunanjim trdim diskom.

To je izredno priročen spominski medij, ki nam olajša vsakodnevno shranjevanje digitalnih vsebin. Poleg tega pa ga lahko uporabimo za shranjevanje varnostnih kopij in drugih pomembnih podatkov. Sam disk je možno uporabljati na različnih operacijskih sistemih in računalnikih, kar še dodatno poveča njegovo uporabnost.

Na zunanji spominski medij lahko shranimo veliko količino podatkov

Današnji spominski mediji vsebujejo veliko delovnega spomina. USB ključi, SD kartice in SSD-ji lahko shranijo veliko raznovrstnih digitalnih vsebin. To pa nam omogoča, da na njih posnamemo naše najljubše filme, muziko ter različne podatke.

Zunanji trdi disk Transcend

Zunanji trdi disk Transcend – USB 3.0

Seveda smo z USB ključi in SD karticami še vedno omejeni na določeno kapaciteto spomina, ki dosega nekaj sto gigabajtov. Pri zunanjih trdih diskih pa je zgodba drugačna. Te vsebujejo klasične magnetne plošče na katere je možno posneti tudi več sto gigabajtov podatkov. To pa nam ponudi možnost shranjevanja osebnih zbirk filmov, iger, družinskih posnetkov ipd.

Varnostno kopijo je možno posneti na prenosni disk

Izdelovanje varnostnih kopij operacijskega sistema in ključnih podatkov je izredno pomembno. Tako se poslovni in osebni uporabniki ubranijo škode kibernetskih in drugih napadov. Obenem pa tako tudi zmanjšamo negativne posledice, ki jih lahko povzroči okvara strojne opreme našega računalnika.

Varnostne kopije je vedno pametno shranjevati na ločenem SSD-ju ali trdem disku od našega računalnika. Tako si zagotovimo, da so vsi podatki v popolnoma delujočem stanju. Res pa je, da v večini primerov USB ključi niso primeren medij za to nalogo. Veliko bolje je uporabiti zunanji trdi disk ali SSD. Ta s svojo veliko kapaciteto brez težav shrani tudi kopije operacijskega sistema, programov, iger ter drugih podatkov.

Prenosni disk nam pomaga pri urejanju videov in muzike

Zunanji trdi diski so zelo zaželeni tudi za uporabo v profesionalne namene. Seveda morajo dosegati določene standarde, kot sta visoka hitrost ter velika kapaciteta. To jih naredi idealne za profesionalne urejevalce videov in muzike. Na sam disk je možno posneti določene aplikacije in druga orodja za manipuliranje z videi ali zvokom. Brez težav pa lahko na njih tudi posnamemo več različnih digitalnih vsebin hkrati. Tako je lahko omenjen disk odlično orodje za poslovno in osebno rabo v kateremkoli trenutku.

Vrhunsko računalniško opremo je možno zaslediti na spletni strani podjetja Anni. Obenem pa lahko koristimo usluge njihovega oddelka za reševanje podatkov iz različnih računalniških sistemov in pametnih telefonov.