Elektronika, Nasveti, Nerazvrščeno, Vsakdan

Miele Complete C3 Active

Verjetno ga ni junaka, ki si ne želi imeti vedno čistih tal v zameno za malo napora. Dotična kombinacija se marsikomu zdi povsem nemogoča, pa vendar Miele zopet preseneča. Tokrat navdušuje z izjemno zmogljivim talnim sesalnikom z vrečko. Le poskusite se mu upreti!

Talni sesalnik z vrečko verjetno resda ni prva izbira marsikatere gospodinje. No, vse dokler ne spoznajo najboljšega v deželi – spoznajte Complete C3 Active. Talni sesalnik Miele je serijsko opremljen s kar tremi kakovostnimi deli pribora – z nastavkom za oblazinjeno pohištvo, ozkim nastavkom in sesalnim čopičem. Vsi deli so integrirani v sesalnik tako, da so povsem zaščiteni med prašnimi delci, ali pa (ekskluzivno pri nekaterih sesalnikih Miele) so nameščeni na držalo VarioClip, in so pri roki kadar koli vam srce poželi.

Morda se marsikomu zdi, da so številni nastavki pri sesalnikih nerodni in nepraktični. Pa vendar v tem primeru niti ni tako. Miele Complete C3 Active omogoča izjemno enostaven sistem sklapljanja. Talni nastavek, sesalna cev in ročaj se namreč slišno zaskočijo eden v drugega. Sama povezava pri sesalnikih je zanesljiva, po koncu dela pa jo uporabnik še vseeno lahko zlahka sprosti z zgolj pritiskom na gumb.

Teleskopska cev Comfort v eksluzivnem Mielejevem dizajnu omogoča intuitivno podaljšanje na želeno višino, v kateri se tudi zaskoči. Z večjim premerom naraste tudi volumen toka zraka, kar dodatno pripomore k izjemnim rezultatom čiščenja. Majhni detajli, kot je gumirana površina na zgornjem koncu ročaja, se izkažejo za zelo praktične. Če cev prislonite ob steno, le-ta ne bo zdrsnila na tla.

Med sesanjem stanovanja včasih lahko pride do številnih neprilik, kot sta na primer odkrušeno pohištvo in ranjen sesalnik. K sreči je Miele Complete C3 Active dizajniran tako, da varuje tako pohištvo kot tudi stene in samega sebe, saj vsebuje posebno letev. Sesalniki Miele Complete C2 in C3 imajo okrog celotnega obsega plastično letev za zaščito pred udarci.

Ste že slišali za sistem Park? Le-ta omogoča, da si med sesanjem tudi oddahnete. Gre za avtomatski izklop, katerega lahko dosežete povsem brez sklanjanja. Talni nastavek preprosto zataknete na zadnji del sesalnika, tako da je sesalna cev varno nameščena in pri roki za nadaljevanje dela. Pri modelih Complete C3 pa se motor izklopi povsem avtomatsko.

Zdi se, da imamo po koncu sesanja več dela s pospravljanjem in navijanjem kabla kot pa s samim sesanjem. Zakaj za vraga ne obstaja sistem za udobno navijanje kabla z zgolj pritiskom na tipko? Počakajte … Pa saj vendar obstaja! Pri vseh talnih sesalnikih Miele, lahko kabel udobno navijete s pomočjo nožne tipke, kar pomeni, da sklanjanje sploh ni potrebno! Serije Compact C2, Complete C3 ter Blizzard CX1 so dodatno opremljene s funkcijo pritiska na tipko, ki omogoča, da uporabnik z zgolj eno potezo navije celoten kabel.