Nasveti, Nerazvrščeno, Vsakdan

Kdaj izbrati ročno in kdaj električno prsno črpalko?

Črpalka za mleko je odličen pomočnik vsaki mamici pri dojenju njenega malčka. Pogosto se mamice odločajo za njeno uporabo, da lahko enostavno shranijo svoje mleko za trenutke, ko ga dojenček potrebuje. Spet druge črpajo, ker imajo težave z dojenjem ali pa želijo sprostiti pritisk v polnih prsih.

Ne glede na vaše razloge, vam lahko črpalka za mleko olajša proces dojenja in poskrbi, da je dodatna steklenička mleka vedno v hladilniku. A bolj kot razlogi za črpanje so pri izbiri ustrezne črpalke za mleko pomembne vaše želje in potrebe. Pred nakupom je zato dobro, da razčistite, kako pogosto nameravate črpati, kakšno hitrost črpanja želite in na kakšen način boste črpalko uporabljali.

Ročna prsna črpalka

Ročne prsne črpalke so izjemno praktične, saj jih preprosto pospravite v torbico in že so pripravljene za na pot. Zato lahko črpate kadar koli je potrebno. Hitrost črpanja prilagodite s stiskanjem ročke. Po drugi strani vas lahko zaradi črpanja z ročno prsno črpalko boli zapestje, tako teh črpalk ne priporočamo za pogosto dnevno uporabo.

Enojna električna prsna črpalka

Enojne električne prsne črpalke so po zasnovi in tehnologiji podobne dvojnim električnim črpalkam. Enojne prsne črpalke so enostavne za prenašanje naokoli, saj jih lahko uporabljate tudi, ko niso priključene na elektriko – črpalkam je namreč priložen komplet baterij. Odlične za mamice, ki potrebujejo vsestransko črpalko za vsak dan.

Dvojna električna prsna črpalka

Udobne dvojne električne črpalke so prava naložba za vse, ki želite črpati vsak dan, doma ali v službi. Te črpalke so od vseh treh vrst najučinkovitejše; z njimi boste načrpali večje količine mleka v krajšem času. Ko so priključene na elektriko, je vaše gibanje sicer nekoliko omejeno, vendar je črpanje udobno in hitro. Če vam veliko pomenita hitrost in čas črpanja, so te črpalke idealne za vas.

Ker se pri Philipsu zavedajo, da je težko vnaprej predvideti, kakšna črpalka bo prava za vas, so električno prsno črpalko zasnovali tako, da jih lahko po potrebi spremenite v ročno črpalko – na črpalko pritrdite ročaj, membrano in držalo (na voljo na spletu) ter črpalka bo pripravljena za na pot. Hura!