Nasveti, Nerazvrščeno, Posel, Vsakdan

Kako živeti svoje življenjsko poslanstvo

Ljudje veliko čas preživimo v službi. Zato je pomembno kaj delamo, oziroma, ali nas to sploh veseli in izpopolnjuje. Življenjsko poslanstvo je kombinacija med tem v čemer uživamo in tem v čemer smo dobri. Nekateri že celo življenje vedo, kaj bodo delali in v čem je njihovo poslanstvo. Drugi svoje življenjsko morda najdejo v zrelih letih.

Če vas neko delo veseli, vas osebnostno izpolnjuje, vas ne izčrpava, ampak vas kljub vloženemu trudu polni z energijo, boste verjetno na tem področju uspešni. Za spremembe v življenju, pa čeprav še tako velike, ni nikoli prepozno.

Kako prepoznati vaše življenjsko poslanstvo

Da pa bi to lahko prepoznali morate izklopiti zunanje dejavnike, pritiske in pričakovanja. Sedaj ni več pomembno, kaj od vas pričakuje okolica, vaša družina, drugi, ampak, kaj si želite vi. Poglobiti se morate vase in bivati v miru in tišini. Morda se vam ob tem razjasni, kaj si v resnici želite in v čem ste v resnici dobri.

Vprašati se morate, kaj vas navdihuje, v čem uživate, kaj vas polni z energijo, kateri so vaši najsrečnejši trenutki, katere so vaše najboljše karakterne lastnosti, pa tudi v čem ste malo slabši.

Kako odkriti in živeti svoje življenjsko poslanstvo? | Motivira.si

Ponotranjite svoj cilj in cilj bo postal vaša pot

Ko bo vaš cilj določen in jasno razločen, se lahko začne vaše potovanje k njemu. Pri tem bodite aktivni in ne dovolite strahu in negativnim mislim, da bi vam preprečili dosego cilja. Vzemite si čas in se posvetite dejavnostim, ki vas bodo delale boljše. Berite, izobražujte se, učite se novih znanj, obiskujte delavnice, meditirajte, rekreirajte se – da boste v dobri psihofizični kondiciji, spoznavajte nove ljudi in nove kraje.

Bodite aktivni

Poslovnež Boštjan Trilar, direktor medicinskega centra Barsos in nekdanji župan Kranja, je poleg številnih izobraževanj ( med drugim je licenciran voditelj izobraževanj pri znamenitem Gustav Käser Trainig International) obiskal več kot 80 različnih držav sveta, kar mu je razširilo duhovna obzorja in mu zagotovo pomaga pri njegovem delu.

Skratka, bodite aktivni in pogumni.