Nasveti, Nerazvrščeno, Vsakdan

Kako dati stres na stran …

Beljakovine vsi poznamo, ampak ali ste vedeli, da je beljakovina tudi kolagen? Je ena izmed najpogostejših beljakovin v telesu (predstavlja 30 % vseh beljakovin v telesu). Velikokrat se nam niti malo ne sanja, da bi določena stvar lahko bila to kar dejansko je, kajne? Ko sem sama prvič slišala za kolagen sem vedela, da gre to za to, da pomaga koži, lasem, nohtom in tako naprej.

Google 'makes people think they are smarter than they are' - Telegraph

Nisem pa točno vedela, da je kolagen beljakovina. Žal se le ta ne more proizvajati sama, po 25. letu starosti je  to težje kot pa v rani mladosti, saj ko odraščamo se tudi naše telo spreminja, veliko k temu oziroma po mojem mnenju največ pripomore stres, da naredi zmedo in zgago tam kjer ni treba. Določeni ljudje smo pa tudi bitja, ki nam vsaka stvar pride do živega in se vedno znova in znova sekiramo. Stres pa je tako eden izmed največjih tihih ubijalcev, vsaj zame. Stres lahko naredi bolezen katere prej ni bilo, zaradi vsega sekiranja lahko na določenem delu telesu, recimo želodec začne imeti svoje epizode, in zbolimo na želodcu.

This is the state of stress in 2018 - National | Globalnews.ca

Zato, če se le da se izogibajmo stresu. Tudi mnogo bolj nas postara, ker smo venomer v nekem krču bi lahko rekli in razmišljanju, strahu, to pa za človeško telo ni v redu. Tako, da začnimo delati nekaj zase, za svoje telo. Če smo venomer v nekem hitenju, dajmo malce umiriti vse stvari in začnimo delati na sebi. Zvečer preberimo en ali dva poglavja v knjigi, neki knjigi, ki je nam osebno zanimiva, ne nekaj na silo, nekaj kar nas sprosti in ne še bolj naredi živčnega. Lahko meditiramo pred spanjem, gremo v naravo, večerni pohod ali tek.

To je nekaj takšnih sproščujočih stvari. Boste videli, če se boste malo bolj ustavili in zadihali, uživali kakšna prehranska dopolnila kot na primer: omega 3, kolagen, MSM in podobno se bo kasneje na vaši koži, pogledu, nasmehu, vse to se bo takoj opazilo in poznalo! Nam se verjetno zdi, da na nas ni sprememb, ampak drugi ljudje bodo videli, da smo bolj sproščeni, bolj veseli, samozavestni, kipimo od sreče navznoter in navzven, in čeprav si mislimo, da smo enaki kot smo vedno bili so malenkosti, ki nas naredijo popolnoma novega. Bodimo veseli in pozitivni in bo avtomatsko življenje lepše.