Nasveti

Kaj zavraga kupiti za darilo?!

Velikokrat sem v zadregi, ko pride čas, kaj nekomu kupiti za darilo.

Toliko različnih ponudb v fizičnih in spletnih trgovinah, da se enostavno postaviš v dvome kaj in kako. Cena velikokrat ne igra vloge pri darilih, vedno več je izvirnosti tista ki šteje.

1

Odziv, ki ga pričakujemo.

Pri izvirnosti daril se pa spet vse skupaj ustavi. Pa vzemimo za primer Janezka, ki je star 80 let. V 80 letih je torej imel rojstni dan 80 krat in v teh 80 letih je imel v povprečju 5 bližnjih oseb, ki so mu kupile nekaj za darilo. To pomeni, da je v vseh teh letih dobil preko 400 daril, se vam poraja vprašanje kaj mu kupiti za 81 leto rojstnega dneva?

4

 

Odziv, ki ga dobimo.

Zato se ljudje vedno večkrat poslužujemo vprašanja “kaj dejansko potrebuješ?”. V tem ne vidim nič spornega, in prav lepo je, če nekomu kupiš nekaj kar dejansko potrebuje, in ne še eno odlagališče prahu več.

2

Izvirno in smešno darilo,… morda?

V naši družini smo kreirali simpatičen “sistem” če lahko temu tako rečem, namreč bližnja oseba obdarovanca pove, kaj on dejansko potrebuje, oz. kam bi rad šel. Potem pa glava družine (v našem primeru mama) zbere denar od nas vseh, in ob praznovanju ga ali jo razveselimo. Je zelo enostaven sistem izvirnega obdarovanja. Obstaja seveda enormno možnosti kaj in kako ter na kakšen način to podariti. Upam da si bo kdo vtisnil ta sistem v spomin, ter ga kdaj prakticiral. Ne bom nič računal J samo pustite kakšen komentar kako se je obneslo. Do naslednjič pa .. lep pozdrav!