Elektronika, Nasveti

Kje dobiti ugoden elektro material? Kar na spletu!

Da lahko naredimo kakšno električno zadevo, popravimo ali karkoli druga potrebujemo elektro material, brez tega nikakor ne gre. Tako kot šivilja ne more brez blaga zašiti nobene obleke, oblačila, tako ne moreš nekaj delati z elektriko, tehniko, če nimaš orodja oziroma pravilnega materiala. Moj stric je tale nek elektrotehnik po poklicu in sem večkrat doma pri njem videla koliko vsega ima. Prav ne morem verjeti, da si sploh lahko zapomni kaj se sploh čemu reče in za kaj se uporablja. Pa zanimivo je to, da ves elektro material naroči kar preko spleta in ga dobi na dom!

Res je da je mojster v tej svoji stroki, ampak je vseeno ogromno vsega. Velikokrat mi je namreč zamenjal luč ali zvonec v hiši, joooj včasih mi je računalnik nenehno “crkoval” po domače rečeno, in ja je bil star računalnik ampak vseeno, kako je mene jezila ta tehnologija to je bilo za znoreti. Ja, tudi to je obvladal, ker je bil kriv nek napajalnik. 3x mi ga je popravil, ko pa je počil disk, pa je bilo konec. Sem si nato vendarle kupila nov računalnik, in sedaj imam končno blažen mir in tudi mojemu stricu vsaj trenutno več ne tečnarim naj mi kaj popravi.

Upam da še bo en lep čas tako tudi ostalo. Saj tako se mi dozdeva, da dandanes delajo takšno tehnologijo slabo že zaradi tega, da ja čim več prodajo, dvakrat ni za rečt. Če včasih si nekaj kupil pa je to dolgo dolgo držalo, danes pa vse tako hitro gre kaput da je to neverjetno. Ampak kaj čemo, kajne, takšen je današnji svet.