Moda in lepota, Nasveti, Nerazvrščeno, Vsakdan

Dobro osebno trenerstvo …

Nič ni boljšega kot pa dobro osebno trenerstvo, da imamo res dobrega trenerja, ki nam da pravilne vaje za izvajati, da se trudi z nami, da nas vzpodbuja, da nas tako dolgo »muči«, da dosežemo tisti dnevni ali tedenski ali kakršen koli trening, odvisno kakšne vaje delate, kolikokrat na teden in podobno. Velikokrat se namreč zgodi, da ljudje delajo napačne vaje in nato dosežejo ravno nasproten učinek od tega kar želijo. Če nismo ravno prepričani v to, ali delamo nekaj prav ali ne, je mnogo bolje, da si omislimo osebnega trenerja ali pa le od koga ki točno ve kaj počne, da nam da tisti pravilen nasvet kako in kaj.

Če dobimo napačen učinek od tega kar želimo smo nato samo nejevoljni, jezni, bolni besa in to nikamor ne vodi. Če pa dosežemo učinek kakršnega želimo pa smo polni energije, dobre volje, polni smo elana in želje, da dosežemo še več. V vseh stvareh v življenju je ponavadi tako. Če nam nekaj ne uspe nam energija kar pade in se nam nič več ne da delati in sploh želimo odnehati. Včasih vpašati za nasvet je bolje kot pa da delamo kar nekaj.

To je enako kot če nekaj se spravljamo peči in nimamo ne recepta in delamo nekaj na pamet, sami pa ravno nismo nek biser v kuhinji. Kako bo izpadla sladica? Verjetno ne ravno najboljše, če nekoga vsaj ne vprašamo kako in kaj. Ali pa, lahko pa se nam pokrompiri bi jaz temu po domače rekla, nikoli se ne ve. Ljudje pravijo, sanjaj na veliko in res je to prav kar govorijo, ampak če hočemo pa doseči svoje sanje, pa moramo za njih delati, hkrati pa tudi ne pozabiti na sebe, da si vzamemo čas zase, da ne izgorimo, ampak da delamo res toliko kolikor smo sami zmožni in vemo kje nam je meja, to je tisto pravo ravnovesje.