Nasveti, Nerazvrščeno, Posel, Vsakdan

Dobra delovna obutev je ključnega pomena!

Dobri delovni čevlji so v fizičnih poklicih še kako priporočljivi. Predstavljajte si, da nekdo, ki dela na cesti, delajo asfalt in podobno in bi tam opravljal svoje delo v natikačih, ali res mislite, da bi to šlo? Ahh, kje pa! Nekdo s takšno obutvijo bi  lahko samo tam stal in opazoval. Potem tudi drug dober primer so tudi policisti. Si predstavljate, da bi policistka za nekom tekala v petkah?

No, ok šlo bi že, ampak tisti nepridipravi pa bi ji tudi  konkretno pobegnili preden bi ona prišla za njimi, da jih vlovi. Še tretji primer, kako bi se vam zdelo, da bi gasilec prišel v japankah? Hmm, ne vem, če bi mu bilo ravno ok, medtem, ko bi on gasil tam požar, se vam ne zdi? No, in zato je pomembno, da je obutev prava, dobra! Dobri čevlji zagotavljajo dobro in varno delo.

Delodajalcem tudi ni v interesu, da bi se na delovnem mestu poškodovali, kajti težave imajo na koncu samo oni. Če vidite, da ste na kakšenm takšnem posebnem delovnem mestu in da vaša obutev že pošteno peša, povejte to delodajalcu, da naj vam uredi pravilno obutev, kaj s časom seveda da se vse obrabi in da je na vsake toliko časa potrebno kaj zamenjati, to je tako logično.

Če ste sam svoj delodajalec, pa tudi, nikar ne čakajte do konca, da se vam bodo videle čez čevlje že luknje, prej posrbite za to, da boste varni. Tudi avtomobil, ko vidite, da se več v njem ne počutite dobro, da vas samo zafrkava in so z njim samo težave ga verjetno zamenjate, kajne? Ne morete se niti voziti z avtom, ki ni varen ne za vas niti za soudeležence v prometu. To so takšne stvari s katerimi se ni za hecati, saj so življenjskega pomena in tukaj se tudi gre za varnost popolnoma vseh ljudi. Torej, poskrbite zase, kajti če ne boste sami poskrbeli zase ne bo noben.