Nasveti, Nerazvrščeno, Posel

Uniforma in njene lastnosti

Poznamo ogormno poklicev, kjer je uniforma obvezna. Na primer: zdravniki, medicinske sestre, gasilci, policisti, sprevodniki, ki na vlakih gledajo karte, določeni gostinski lokali in podobno, še bi lahko naštevali. Uniforma je torej za njih obvezna kar je pozitivna lastnost, da se točno ve kdo kje dela in kaj pravzaprav je. Za uniformo bi lahko rekli, da je kot nek zaščitni znak, predstavlja to delo, ki ga opravljate in vam daje nek status, statusni simbol.

Rezultat iskanja slik za delovna oblačila

Sama imam veliko prijateljev, znancev, sorodnikov, ki delajo v ustanovah, kjer so obvezna delovna oblačila. Moj brat in stric sta policista, prijateljica je medicinska sestra, prijatelj je prostovoljni gasilec in seveda ima prav tako obvezno oblačilo, da ga varuje, saj kjer je ogenj in podobno tam se ni za hecati, je kar potrebni biti varen, nato gremo dalje, sestrična je delala v gostinskem lokalu, ker je bil oziroma še je bolj prestižen in tam ne morejo biti oblečeni kot sami želijo kot v kakšnih manjših lokalih, tako da je morala to obvezno nositi. Mogoče sem še koga izpustila, verjetno sem kdo od mojih znancev bi še lahko delal v poklicu kjer so obvezne uniforme, vendar se sedaj ne morem spomniti.

Kaj pa v vaši družini imate koga, ki dela v kakšni takšni službi? Malo pomislite sami pri sebi. Če pa slučajno vi ne delate kje tako, ampak da lahko nosite svoja oblačila vsak dan, ali bi se lahko navadili, če bi slučajno morali menjati službo in bi bila tam obvezna uniforma, bi se lahko navadili na njo?

Leave a Reply

Theme by Anders Norén